Egymást erősítve

Tany1A Diakóniai Központ két munkatársa Haris Zsuzsanna és Haris Szilárd 2017. szeptember 14-én ellátogatott a tanyi M.A. de RUYTER Napközi Otthon- nyitott napjaira, hogy betekintést nyerjünk a fogyatékkal élő fiatalok és idősek napközi otthonának működésébe.

Az otthon a felügyeletre szoruló személyek számára biztosít lehetőséget a napköziben, családias jellegű légkörben. Szeretettel, gondoskodással veszik őket körül, jól érzik magukat az intézményben. A két fejlesztő pedagógus, Csécs Ildikó és Farkas Viktória, vezetésével mindenki a maga képességei és igényei szerinti feladatokat végez. De ugyanilyen fontos a közösségteremtés és a kapcsolatépítés. Ezt szolgálja az időközönkénti kirándulás és a jeles alkalmak közös megünneplése.

Napjaikat igyekeznek tartalmasan eltölteni, képességeikhez mérten. Mindig kitalálnak valami dolgot, amivel le tudják magukat kötni – kézművesség, kertgondozás, kisebb kirándulások.

A Napközi Otthon célja, hogy biztos pontot teremtsen lakóinak, ahol nem csupán a gondozási tevékenység, hanem a mindennapok hasznos, tartalmas megélése zajlik, így segítve és megkönnyítve a családok életét. Másrészt ez a szolgálat erősíti a Tanyi Református Gyülekezetet a szeretetszolgálat végzése által.

H. Zs

H. Sz.

Kövessen minket: