Szeretethíd plakát 2017

 

 

Szeretethíd 2017

„Ne csak szóval szeressünk, hanem cselekedettel és valóságosan,” 1Jn 3,18 „

 

2017.május 19-20. között került megrendezésre a Szeretethíd nevű Kárpát-medencei református önkéntes napok felvidéki szeretetszolgálata. Ez a mára már fogalommá vált megmozdulás nagyon sok embert megszólít, évről évre egyre nagyobb számban. Idén több, mint 17 000 fiatal és idős, magyarországi és határon túli önkéntes vett részt.

Az idei megnyitónak Rozsnyó adott otthont május 17-én, a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolájában tartotta meg a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház. Az iskola alsó tagozatos tanulói a város és az iskola tisztántartásán fáradoztak, a hatodikosok a Rozsnyói Református Gyülekezet idős tagjait látogatták meg. A felső tagozat diákjai a városi temetőben található elhagyatott sírok rendbetételét vállalták, valamint az öregotthon lakóinak nyújtottak műsort. A kilencedikesek a városi strandon a lócákat, a gimnazisták pedig a város főterén található játékelemeket festették le ezen a napon.

A felvidéki Szeretethíd alkalomra ezen az éven mintegy 3000 önkéntes jelentkezett 75 csoportba rendeződve, a következő községekből: Alistál, Ágcsernyő, Balogiványi, Berzéte, Bős, Cakó, Csata, Csicser, Csicsó, Csilizpatas, Csíz, Deáki, Ekel, Érsekkéty, Garamsalló, Gömörhorka, Gúta, Hanva, Harmac, Hontfüzesgyarmat, Iske,Ipolypásztó, Kamocsa, Királyhelmec, Kisgéres, Kolozsnéma, Kövecses, Kőrös, Ladmóc, Lekenye, Lénártfalva, Madar, Marcelháza, Martos, Melléte, Nagykeszi, Nagymegyer, Naprágy, Nagykövesd, Nagyölved, Nagyszarva, Negyed, Nemesradnót, Örös, Padány, Perbete, Perbenyik, Runya, Révkomárom ,Rimaszécs, Rimaszombat, Rozsnyó, Serke, Simonyi, Somorja, Szap, Szádalmás, Vaján, Vígtelke, Tany, Torna, Tornalja, Zalaba, Zsarnó, Zselíz.

Az idei megnyitó ünnepséget jelenlétükkel megtisztelték többek között Henrieta Farkašová, ötszörös paralimpiai aranyérmes látássérült műlesikló, valamint összesítésben tizenkétszeres világbajnok és két Kristálygömb tulajdonos is, aki egyben a rendezvény védnöke is volt. Kemény Dionýz, Rozsnyó város alpolgármestere, Laczo Árpád, a P.J. Šafárik Gimnázium igazgatóhelyettese, Beke Beáta, a Szövetség a Közös Célokért rozsnyói munkatársa, Nt. Balogh Barnabás, a Református Szeretetszolgálat lelkésze, Nt. Varga Zoltán, az Abaúj Egyházmegye helyettes esperese, Ibos Henrietta, a diakónia igazgatója, valamint Nt. Géresi Róbert püspökhelyettes.

Lengyel Erika20170517_113407 20170517_113426 20170517_144445 20170517_144613

Kövessen minket: