A Magyar Református Szeretetszolgálat a 2016/2017-es tanévben is 100 tehetséges Ösztöndíjast támogat a Kárpát- medencében.

Az ösztöndíjra magyarországi és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő szociálisan hátrányos helyzetben lévő, 5-12. osztályos diákok pályázhatnak, egészen a középiskolai tanulmányaik befejezéséig.
Az ösztöndíj összege a 2016/17. tanévre 5000 Ft, vagy 16 EUR/fő/ hónap, 10 hónapra összesen 50.000 Ft vagy 160 EUR. A vissza nem térítendő támogatás folyósítása 2 részletben banki átutalással történik, vagy a helyi kapcsolattartón keresztül, hivatalos átadás-átvételi papír ellenében.

A gyerekek az alábbi területeken pályázhatnak:
• művészeti ágban (zene-, szín-, képző-, film-, táncművészet)
• sportban (egyéni, csapat)
• természettudományban, bölcsésztudományban (magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, matematika, történelem, biológia, fizika, kémia, földrajz, informatika).

A pályázatot 2016. szeptember 12-től október 12-ig lehet benyújtani a legyenfolytatas.jobbadni.hu oldalon keresztül, itt megtalálható a jelentkezési űrlap a szükséges mellékletek listájával.
A pályázatok értékelését független szakmai bizottság végzi majd, a döntés várható időpontja 2016. október 31.

A tehetség kincs! Ezzel a programmal szeretnénk segíteni a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat, hogy tehetségüket kibontakoztathassák, hogy lehetőséget kapjanak céljaik eléréséhez.

Kövessen minket: