Nagyölved lakossága már nagy izgalommal várta az idei Szeretethidat. Sajnos az időjárás nem kedvezett azokon  a napokon , melyre terveztük, így az azt követő hetekben valósítottuk meg mindazt , amit előkészítettünk.  Négy alkalommal, azaz négy napon keresztül összesen 280 személy kapcsolódott be különböző feladatokba és szolgálatokba. Kérdezhetnénk, hogy honnan ez  a sok ember, hiszen ez több, mint a helyi református gyülekezet lélekszáma. Községünkben már hagyománnyá vált, hogy nemcsak a református, hanem a római katolikus közösség is bekapcsolódik az általános iskolával együtt és a két felekezet együtt tesz valamit a községért. Az idén az idősek napközi foglalkoztatója is csatlakozott hozzánk, ahol finom süteményeket és pogácsát sütöttek a munkát követő szeretetvendégségre.

Az első napot május 23-án tartottuk meg a helyi általános  iskolában és óvodában, ahol a 3-15 évesek szépítgették az iskola és óvodaudvart a tanítóikkal és az iskola alkalmazottaival együtt,  virágokat, fákat ültettek, gyomláltak, kapáltak, gereblyéztek, majd azt követően a faluban szemetet szedtek.

A második napot május 26-án tartottuk, amikor egy 15 fős kis csapattal 3 idősek otthonát látogattunk meg, a nagysallóit, sáróit és oroszkait. A gyerekek verssel, énekkel dícsérték az Istent és saját készítésű ajándékokkal kedveskedtek az időseknek.

[nggallery id=56]

A harmadik napot június 6-án az idősek napközi foglalkoztatójában tartottuk, mikor a vezetők és az idősek is süteményt, pogácsát sütöttek a másnapi ebédhez. Volt aki inkább otthon készítette el és elhozta vagy elküldte a szeretettel elkészített kis csomagot.

A negyedik nap június 7-én valósult meg, ekkor jöttek a legtöbben. Több helyszínen folyt a munka. Így a református és katolikus temetőben füvet nyírtunk, kerítést festettünk. A sportpályán szintén kerítést festettünk. A falu területén lévő fa szobrokat és padokat lefestettük, a parkban lévő fákat is megszépítettük, a gyermekek pedig ismét szemetet szedtek. Természetesen a sok munka után jó ebéddel is szolgáltunk, amit a parókia udvarán fogyasztottunk el. A jó falatokból mindenkinek bőven jutott. Sokan még estig folytatták a munkát, amíg teljesen a végére nem értek a kitűzött feladatnak. Még ezen a napon is sok gyereknek örvendhettünk.

Öröm volt látni, hogy milyen sok ember meg tud indulni, ha az Ige üzenete megérinti a szívét és teljes szívből tud szolgálni az Úrnak. Hálát adunk ezért , mert ismét egyedül Istené a dicsőség mindazért, ami Nagyölveden történt az idei Szeretethíd alkalmával is.

Antala Éva

Kövessen minket: