Nagy megtiszteltetés érte a gútai, Brünni – téri Óvoda kihelyezett osztályait az Erdő utcán. Ők lettek az idén a szerencsés kiválasztottak a helyi Református Gyülekezet által megvalósított Szeretethíd önkéntes segítségnyújtó szolgálatnak.
Május 10-én reggel 9-kor Simon Ilona, református lelkész vezetésével felnőttek, gyerekek szerszámokkal a kezükben léptek be az óvoda udvarára. A lelkes csapatot az igazgatóhelyettes, Száraz Edit és kolléganői szeretettel fogadták. Egy kis eligazítás után a 20 fős csapat nekilátott a munkának.

A férfiak füvet nyírtak, fákat, bokrokat metszettek meg. A gallyakat a gyerekek egy kupacra hordták össze. A nők padokat és a hűsölő házikót festették le. Lázasan dolgozott mindenki. Délután 2 órára el is végezték a kitűzött munkálatokat. Szép, rendezett lett az udvar. Festés után, csak úgy csillogtak a padok, meg a házikó. A munkásoknak frissítővel, sütivel kedveskedtünk. Szívesen látjuk őket máskor is.

Ezúton is köszönjük önzetlen segítségüket, mellyel nagyban hozzájárultak az óvoda udvarának szebbé tételéhez. Hétfőn a gyerekek boldogan vették birtokukba a szép udvart, padokat és a házikót.

Őszi Edit óvónő, presbiter

[nggallery id=53]

Kövessen minket: