„Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek elõtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsõítsék a ti mennyei Atyátokat.“ MT 5,16

A Szeretethíd nevű Kárpát – medencei református önkéntes nap idén hatodik alkalommal, május 16-17-én valósul meg. Ez egy olyan segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár korosodó, akár fiatal, egyháztag vagy egyházon kívüli ember, egészséges vagy éppen valamilyen módon akadályozott testvérünk.

Ez az alkalom is nagyon jó lehetőség arra, hogy a világ felé bizonyságot tehessünk arról, hogy a hívő ember nem csak saját magával törődik, hisz ha akar, mindenki tud adni valamit másnak : legyen szó időről, pénzről, energiáról vagy éppen tudásról, vagy akár csak egy – oly sokszor nagyon hiányzó – jó szóról!

Február végéig várjuk egyházmegyei koordinátorok jelentkezését az alábbi egyházmegyékből: pozsonyi, komáromi, barsi, gömöri, abaúj-tornai, zempléni, ungi. Ha Ön vállalná a szervezési feladatokat, kérjük jelentkezzen a diakonia.kozpont@gmail.com vagy a szeretethid@jobbadni.hu e-mail címen. A koordinátorok számára március elején lehetőség lesz egy találkozóra, ismerkedésre, tapasztalatcserére és tartalmas előadással a szervezésről is többet tudhatunk meg, ezzel megkönnyítenénk egymás feladatát is (ezért kérjük a februári jelentkezést!)

Egyben kérünk és várunk javaslatokat a szlovákiai Szeretethíd idei központi megnyitójának helyszínére is.

Tájékozódni, regisztrálni a www.szeretethid.hu oldalon lehet.
Jelentkezési határidő: 2014. május 4.

Imáinkban Isten segítségét kérjük ahhoz, hogy Szeretethidat tudjunk építeni a generációk között, a segítségnyújtók és rászorulók, Isten és ember között!  Tegyünk közösen egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségeinkért, valamint a teremtett világért!

Kövessen minket: