A Budai Református Egyházközség nagytermében dr. Komlósi Piroska pszichológus és prof. Falus András akadémikus közreműködésével beszélgető-sorozat indult az ember egy csoda: ismerd meg, bánj vele okosan, őrizd! címmel.

Az ember csodálatos lény. Organikus egység, amely érez, alkot és szeret. Egyediségét jól használni csakis tanulással képes, a megszerzett tudás pedig felelősséget kíván. Az Életrevaló programban a felelősségre nevelést szeretnénk átadni olyan interaktív előadásokkal, amelyek bemutatják az ember biológiai, intellektuális és lelki sajátosságait. A program megvalósulásához számítunk a gyermek-nevelésben aktív személyek – pedagógusok, szociális munkások, egészségvédők, szülők és nagyszülők – részvételére. Az örömben gazdag élet lehetőségei hazánkban is jelen vannak. Remélem, találkozunk az előadások alkalmain, hogy ezt megtanulhassuk és tovább is adjuk. A program az EDUVITAL Társaság (www.eduvital.net) közreműködésével jött létre. Regisztráció: www.gyulekezet.hu honlapon keresztül.

Helyszín: Budapest Szilágyi Dezső tér 3.

PROGRAM:

Október 29. 18:30 A biológiai lét alapjai a genetikában jártas kutató és a pszichológus szemével – Falus András és Komlósi Piroska Fizikai lét, értelmi és érzelmi lét és működés egyénileg és társasan. Pécsi Rita

November 19. 18:30 Érzelem, vágy, értelem, alkotóerő – ösztön és tudat. Mit kell megtanulni? Grész Gábor

December 17. 18:30 Mozgás, munka. Somhegyi Annamária Alvás, pihenés Bódizs Róbert

Január: Táplálkozás mint szükséglet és öröm Tury Ferenc Táplálkozás és egészségvédelem. Antal Emese

Február: Szaporodás, mint biológiai alapkövetelmény, öröm – ösztönök, vágyak, racionális korlátok Tapolyai Emőke

Március: Az emberi különlegességek, alkotó erő, gondolkodás, képzelet, akarat Csépe Valéria, Pál Ferenc (felkérés folyamatban)

Április: Az ember mint társas lény Komlósi Piroska Alkalmazkodás vagy kirekesztés, beolvadás vagy beolvasztás Dani Eszter

Május: Ép test, ép lélek Velkey György Egészség megőrzés, egészséggondozás Madarasi Anna

Május: Az ész és a lélek egészsége és betegségei, stressz drog, alkohol, dohányzás, internet addikció –Horvay Mária

Június: Az emberi élet örömei tömeghatás vagy egyéni ízlés?

„AZ ÉLET SZÉP, TENÉKED MAGYARÁZZAM?” (Rostand) zene – Nemes Norbert László képzőművészet – Boldizsár Ildikó

(forrás: parokia.hu)

Kövessen minket: