A Szövetség a Közös célokért társulás és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége 2013. november 8-án konferenciát szervez a rozsnyói Történelmi Városháza Tükörtermében “A család a nemzet alappillére” címmel.

“A tallósi Esterházy kastélyban 250 évvel ezelőtt indult az első magyar állami, királyi árvaház. Ezt az alkalmat megragadva több szlovákiai magyar szervezet együttműködésével emléknapot tartottunk 2013. július 18-án Tallóson, hogy a figyelmet a felvidéki árvákra, gondozásra szoruló gyermekekre irányítsuk. A tallósi konferencia sikerén felbuzdulva most egy szakmai napot szervezünk Rozsnyón, olyan térségben, ahol a rossz gazdasági és társadalmi körülmények miatt égető szükség van az összefogásra és segítségnyújtásra.

A konferencia egyik programpontja, hogy a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által létrehozott Családlánchoz ünnepélyesen csatlakoznak új felvidéki szervezetek, melyek feladatul tűzték ki a gyermekekkel való foglalkozást, a család intézményének erősítését, ezáltal a felvidéki magyar közösség építését.”

 

Teljes program itt.

 

Az eddigi eseményekről az alábbi linkeken olvashatnak részletesebben:

250 éves az első magyar árvaház – Emléknap Tallóson

Felvidéki magyar családszervezetek találkozója Somorján

A Családlánc őszi találkozója az erdélyi Sonkolyoson

Kövessen minket: