A Diakóniai Központ 2013-ban első ízben szolgál a Megrepedt nádszál programjával. Ebben az évben a gyermekeikkel egyedül maradt szülők és családjuk számára kínál nyárvégi lelki alkalmat arra, hogy a megnehezedett családi körülményüket és kedvezőtlen élethelyzetüket közösen értékeljék és Isten jelenlétében erőt merítve, együtt lépjenek tovább, dolgozzák fel.

Amikor a házastárs, szülő átmenetileg vagy tartósan egyedül marad, új élethelyzet áll elő a felnőttek és a gyermekek számára is. Ebben a megnehezedett élethelyzetben kínál kikapcsolódást, tájékozódást a tábor. Olyan kérdéseket tesz fel és válaszol meg, hogy hogyan lehet legkíméletesebben és legkevesebb fájdalommal átvészelni ezt a válságos időszakot. Külön boncolgatja a gyermekek és a szülők megváltozott helyzetét. Az előadások, kiscsoportos foglalkozások, játék, sport, vetélkedők szülők és gyermekek részére – töltik ki a napokat. Mindez Isten Igéjének meghatározottságában.

A „Megrepedt nádszál” – egészségügyi és szociális programról röviden:
Az egészségügyi és szociális program arra hivatott, hogy a tartósan kedvezőtlen egészségi állapotú személyeknek és más hátrányos helyzetűeknek kortárs csoportú és specialitású rekondícionáló, rehabilitáló, készségmegőrző lelki alkalmakat szervezzen és kínáljon fel egyházmegyei és egyetemes méretben, a lelkészhivatalokon és diakóniai előadókon keresztül.

Helyszín: Jóka, Betlehem Missziós Ház (Pozsonyi Egyházmegye)

Időpont: 2013. augusztus 21. kora estétől -24. délig

Témája: Hogyan tovább?

Költségek: A program a tábor költségeit, (szállás, étkezés, segédeszközök, szakmai vezetés) az utazási költségeken kívül, teljes mértékben fel kívánja vállalni.

Elérhető eredmények, célok:
Az egyszülős családok, gyermekek és szülők rádöbbenhetnek, hogy védtelen helyzetükkel nincsenek egyedül. Megismerhetik mások fájdalmas tapasztalatait is. Átadhatják egymásnak hitbeli meglátásaikat, közösen kereshetnek megoldást megoldhatatlannak tűnő életútjukra. Bűnbánatot tarthatnak, úrvacsorával élhetnek. A cél, hogy távolabb a szenvedést jelentő otthontól, tárgyilagosabban tekintsenek a fennálló problémára és járhatóbbnak ítéljék meg életútjukat.

A jelentkezési lap letölthető itt.

További információval szívesen szolgálunk elérhetőségeinken.

Kövessen minket: