2013. június 27-én egy rendhagyó meghívásnak tettünk eleget. A madari Napocska Óvodába látogatott el a Keskeny Út Diakónai Ifi csoport.

Egyfelől azért volt különösen kedves számunkra ez a szolgálat, mert ritkán nyílik alkalmunk gyermekek között szolgálni, másfelől pedig mert, a csoport egyik vezetője és két tagja is ebbe az óvodába járt. Szabó Gabriella igazgatónő elmondása szerint, akinek a meghívást köszönhettük, a gyermekek már egész héten erre a találkozásra készültek.

Valóban nagy volt az öröm, amikor megérkeztünk. Szeretetteljes és békés légkör fogadott bennünket és 24 csillogó, őszinte szempár, valamint időközben négy munkatárs is csatlakozott és nagyon lelkesen bekapcsolódott az énekekbe, játékokba, beszélgetésbe. Az igazgatónő körbevezetett bennünket, készségesen mesélt az óvoda mindennapjairól. Megtudtuk, hogy a Napraforgó programon belül, amely az egészséges életmódra való nevelésen, és testi-lelki egészség megőrzésén alapszik, két csoport működik: a pillangó csoport a legkisebbeké, és a szorgos méhecskék, amely tulajdonképpen már iskola előkészítő csoportnak számít.

[nggallery id=35]

A gyermekek rendszeresen részt vesznek hitoktatáson is, felekezetre való tekintet nélkül, hetente egy alkalommal, félórás játékos formában, amelyet nagyon szeretnek. Nem voltak számukra ismeretlenek, a kedves lelki énekek, amelyekkel készültünk, és a csoport kedves énekeskönyvi éneke, sem a 165.dicséret : ,,Itt van Isten köztünk, jertek őt imádni…”

A jeltánc után, amelyet Pintér Béla: Fehéren feketén című dalára adtunk elő, a gyermekek is megleptek bennünket egy kis műsorral. Majd diavetítés következett, néhány képkocka erejéig a csoportunk életéből, szolgálataiból. Az igazgatónő valóban mindenre gondolt, és mindent megtett hogy otthonosan érezzük magunkat, még egy kis szeretetvendégséggel is kedveskedtek nekünk. Úgy gondolom, hogy ezzel az alkalommal is ismét megerősödhettünk lélekben és épülhettünk egymás hite által.

Kalocsai Alexandra

Kövessen minket: