Már hagyománnyá vált Nagyölveden, hogy a Szeretethíd alkalmával 2 teljes napon keresztül megmozdul nemcsak a református gyülekezet, hanem a falu apraja nagyja és önkéntes munkával szépítgeti, rendezgeti környezetét. Az idén május 24-én a helyi alapiskolában szerveztük meg az első napot, melyen a diákok tanítóikkal együtt rendet raktak az épületben, fákat ültettek az iskola kertjében, a faluban szemetet szedtek, virágoskertet gyomláltak. Külön öröm volt, hogy az óvodások is bekapcsolódtak, az óvónénik vezetésével öntözgettek, gereblyéztek, virágokat, fákat ültettek.

A diákok 15 fős kis csoportja a lelkész és tanárok vezetésével látogatást tett a nagysallói, sárói és oroszkai idősek otthonában. Versekkel, dicsőítő énekekkel áldottuk az Úr nevét. Kb.147 fő kapcsolódott be ezen a napon.

Majd ezt követően a második napot június 8-án szombaton tartottuk meg, mikor a református és római-katolikus felekezet közös összefogásával kb. 82 fő indult el reggel, hogy megtalálja azt a szolgálati helyet, ahol a legszükségesebb a segítség. Ezek a szolgálati helyek ismét nagyon sok munkát biztosítottak. A végeredmény pedig a nap végére láthatóvá vált: új színt kapott a református és a katolikus temető és a helyi sportpálya kerítése. A férfiak füvet nyírtak, elhanyagolt bozótot vágtak, árkot takarítottak. Eközben a református templom csatornáiból vízelvezető csöveket helyeztek a földbe. Régi épületeink belsejében vakolatot pucoltak. Áldásos volt a gyermekek segítsége is akik közül többen még a második napon is eljöttek és fáradhatatlanul egész nap szemetet gyűjtöttek.

Természetesen a közös ebéd, asztalközösség sem maradhatott el, a parókia udvarán várta a szorgos testvéreket a meleg étel és a sok finomság. Mindnyájan hálásak voltunk ezért az áldott napért, és örülünk, hogy az Istennek szentelhettük.

Antala Éva

 

[nggallery id=33]

Kövessen minket: