Bemutatható-e, milyen a szeretet? Hol keressük? Megtalálható egyáltalán? Minden bizonnyal, mert az Isten szeretet. Ő pedig mindenütt jelen van. A kézfogásban, az átnyújtott virágszálban, az édességben. Azért is, mert a tökéletes szeretet Krisztusban egészen közel jött, emberré lett, hogy általa mi is krisztusi emberek lehessünk.

Ezzel a jóságos szeretettel hívta május 29-én a Komáromi Protestáns Nőegylet elnök asszonya, Dr. Körtvélyesi Piroska a „Napsugár” csoportot és barátaikat hagyományos szeretetszolgálati alkalmukra, a szerda délutáni közösségbe.

Az Igét, a lelki eledelt Csiba Zoltán lelkipásztor által kapták a jelenlevők. Isten és a felebarát szeretete a keresztény tökéletesség veleje. Nélküle a tudás, a jótett és a legnagyobb áldozat is értéktelen. A gyülekezet Dics Action csoportja ismert lelki énekekkel enyhítette azt a testi – lelki próbatételt, amit az egészségükben talán már évtizedek óta súlyosan akadályozott fiatalok, családtagjaik megélni kénytelenek. Ha olyan hangokat pendített meg az együttes, köztük Molnár Árpád püspöki titkár is, ami a vendégek közül némelyeknek ismerős volt, ők is szívesen bekapcsolódtak.

Kedves asszonytestvérek, a Nőegylet tagjai, szívük szeretetét az asztalra rakott finom falatokba sütötték bele. Püspökné assszony, Fazekas Zsuzsanna, a gyógyító szeretet szelídségével és észrevétlenségével vegyült el az egybegyűltek között. A már sok mindent megélt ódon falakon színes-tarka lufik kacsintottak össze mosolygó szempárokkal, bizonyítva: fárasztó, de „nagyobb boldogság adni, mint kapni.”

[nggallery id=28]

Kövessen minket: