A már hagyományos református önkéntes napok 2013. május 24-25 én kerülnek megrendezésre.

Az idei országos megnyitó, szombaton 9:30 –kor, Komáromban kerül megrendezésre a program helyszínének otthont adó városi játszótéren. Felvidéken eddig összesen 50 csoport jelezte részvételi szándékát, amely összesen 1870 önkéntest jelent.

Jelenleg folyik a pólók szétosztása. Összesen 1005 db pólót kaptunk, amelyből 805 felnőtt és 200 gyerek méretű. Sajnos csak az jogosult a pólóra, aki április 14 – ig jelentkezett.

Még mindig van lehetőségetek jelentkezni, május 17 éjfélig. Ne halogasd! Itt: http://szeretethid.jobbadni.hu/jelentkezes

 

Két feladatnak még keresünk csoportot, ha valaki szeretné felvállalni jelentkezzen Lengyel Zoltánnál.

1. feladat:

Helyszíne Ekel. Kültéri, Ökológiai jellegű. Szerszámok biztosítva lesznek.

 2.feladat:

Helyszíne Berzéte. A Berzétei Református Egyházközség (Felvidék) szeretettel várja idén azokat az önkénteseket, akik a Szeretethíd keretén belül kétkezi munkával tudnának hozzájárulni az épülő árvaházunk környékének megszépítéséhez. Aki szakember, az festésben, parkettázásban, esetleg a tetőn, homlokdeszka-szögelésben, akinek a szíve nagyobb, mint a tapasztalata, az takarításban, fűnyírásban, tereprendezésben segíthet. A segítők május 22-ig jelentkezhetnek a reffelvidek@gmail.com emailcímen, vagy a 00421905946276-os telefonszámon Mudi Róbert ref. Lelkésznél (és Lengyel Zoltánnál), ahol bővebb információt is lehet kérni a részletekről. Aki időben jelentkezik, annak biztos, hogy jut a vaddisznó-gulyásból, amit az épülő árvaház udvarán készítünk a segítőinknek.

Bővebb információ a projektről itt: – http://szeretethid.jobbadni.hu/js/tiny_mce/plugins/filemanager/files/2013B13_30-33.pdf

Ízelítő a berzétei önknétes munkából: http://www.youtube.com/watch?v=0Wun2J4djag

 

Idén a világi fővédnökséget Miklósa Erika Kossuth – díjas, világhírű operaénekes vállalta. Miklósa Erika 2011-ben az önkéntesség magyarországi nagykövete volt. Egy korábbi nyilatkozatában így fogalmazott az Önkéntesség Évével kapcsolatban: „Az önkéntesség egy olyan dolog, ami azokban az országokban, amelyekben ennek nincs hagyománya, tanítani kell. Példát kell mutatni az embereknek, és meg kell értetni velük, hogy ez miért fontos, főleg annak az embernek, akinek segítenek.”

Az énekesnő pedig évek óta jó példát mutat, hiszen nem csupán országszerte hirdeti az önkéntesség fontosságát, s szívesen áll hasonló rendezvények mellé, de tevékeny részese az önkéntesség építésének mind országos, mind helyi szinten. Otthonában, egy bakonyi kis faluban évek óta vezetője több civil szervezetnek, lelkesen vesz részt a falu életében, s vezeti a helyi tornaegyesületet.

Az egyházi fővédnökséget Jákob János Honvédelmi Minisztérium Protestáns Tábori Lelkészi püspöke vállalta.

 

Az eddig jelentkezett gyülekezetek listája megtalálható itt

Bővebb információért látogassatok a program honlapjára: http://szeretethid.jobbadni.hu/

Kövessen minket: