Önkéntes toborzás Komáromban!
Időpont: 2013. február 12., 16:00
Helyszín: Selye János Egyetem, Tanárképző Kar, Szinnyei-téka.

A magyarországi Bátor Tábor Alapítvány közép-európai élményterápiás központként 2001 óta kínál komplex terápiás rekreációs programokat daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik részére.

2008 óta nemzetközi turnusokat is szervezünk, hogy a környező országok daganatos beteg gyermekei is részt vehessenek a kalandokban.

A Bátor Tábor nem a betegségről vagy a korlátokról szól, hanem az életről, a lehetőségekről és az összetartozásról. A tábor programjai sikerélményt nyújtanak a gyerekeknek, ami növeli önbizalmukat és önértékelésüket, ezáltal megerősödve, bátrabban térhetnek vissza a hétköznapokba.

A tábor nyelve magyar, ezért a cseh-magyar, szlovák-magyar vagy lengyel-magyar nyelveken beszélő önkéntesek különleges szerepet töltenek be ezekben a turnusokban: az önkéntes (nem professzionális) tolmács cimborák segítik a kommunikációt, a kísérő cimborák pedig biztosítják a gyerekek táborba jutását.

A nemzetközi turnusokban a tolmács/kísérő önkéntesek teremtik meg a kapcsolatot a különböző nyelveket beszélő gyerekek és cimborák között, a kommunikációs folyamatok középpontjában elhelyezkedve elsődleges szem és fültanúi a gyerekek élményeinek, örömeinek, képességeik fejlődésének.

Olyan önkénteseket keresünk, akik beszélik a cseh, lengyel, szlovák nyelvet, szívesen hozzájárulnának sok-sok gyerek életre szóló nyári táborozásához, szeretnének tanulni és fejlődni nyelvtudásukban és személyes kompetenciáikban, ingyenes képzéseken vennének részt, sokszínű közösségben élményeket szeretnének szerezni!

A feladatkörökről részletesebben itt olvashatsz.

A nemzetközi turnusok időpontjai:
2013. június 27 – július 7. (kamasz turnus)
2013. július 25 – augusztus 4. (kölyök turnus)

Ha szeretnél önkéntesnek jelentkezni a 2013-as nyár nemzetközi turnusaiba, megteheted 2013. február 17-ig a http://onkentes.batortabor.hu elérhetőségen keresztül!

Kérdéseiddel bátran keresd Juhász Csillát a cs.juhasz@batortabor.hu címen!

Forrás: www.parameter.sk

Kövessen minket: