Advent utolsó vasárnapján, meghitt, családias, téli hangulatban, (odakint lágy hóeés) zajlott le a Keskeny Út Diakóniai Ifi csoport szolgálata, Nt. Rácz Jolán és Nt. Kalocsai Alexandra lelkipásztorok vezetésével, rendhagyó Istentisztelet keretében.

Sok próba, megbeszélés, izgalom, és nem utolsósorban imádság előzte meg ezt az alkalmat, hiszen úgymond: ,,otthon” szolgáltunk, hiszen kis csoportunk többnyire helyi származású. A sok felkérésnek, meghívásnak eleget téve, más gyülekezetekben, idősotthonokban, civil szervezetek rendezvényein, nagyon jó érzés volt helyben szolgálni. A 8 fiatal nagyon lelkesen, igyekezetük, minden tudásuk és legjobb képességeik szerint tettek tanúbizonyságot hitükről és az alkalmakon tanultakról, hallottakról.

Miután a gyülekezet lelkipásztora Nt.Rácz Elemér köszöntötte a jelenlévőket, énekek, szavalatok következtek, imádság, és az Igehirdetést. Nt. Kalocsai Alexandra, a csoport egyik vezetője végezte. Ézsaiás könyvének 9. részéből annak is az 5 és a 6 verse alapján. Rámutatván arra, hogy a Gyermek, az Úr Jézus Krisztus méltóságnevei mennyire élő és személyes üzenetet hordoznak mindnyájunk számára. Hiszen Ő az, aki tanácsol bennünket, aki erőt ad a megfáradtaknak, és az Ő
ereje által lesz az ember képessé bármire. Ő az egyedüli biztos pont ebben a változó világban, Ő hozta el a megbékélést az Istennel, és Őáltala lehetünk mi is békeszerzőkké. Jézus Krisztus által az Isten, ma is valami egészen újat akar velünk, bennünk elkezdeni és megtanítani bennünket, egymást őszintén, érdekek nélkül szeretni, elfogadni, közösséget vállalni a másikkal és egymás terheit hordozni.

[nggallery id=22]

Az Igehirdetés és imádság után jelenet következett, amely Keresztelő János megszületésének történetét dolgozta fel. Majd a gyülekezet egyik lelkipásztora, valamint a csoport vezetője, Nt.Rácz Jolán egy kis meglepetéssel kedveskedett, egy kis videó formájában. Meghatódva, lélegzet visszafojtva néztük a gyönyörű ámde sokszor megdöbbentő, szinte már-már sokkoló képsorokat, csodálatos keresztyén zenei aláfestéssel, a kitartásról, alázatról, hitről. A végén sokunk szeme megtelt könnyel, és arra gondoltunk, mennyire hálásak lehetünk Istennek, mindazért, amivel megajándékozott bennünket. A végül a csoport egy jeltáncot adott elő, a népszerű előadó, énekes Pintér Béla egyik dalára, melynek címe: Fehéren, feketén. Az Istentisztelet után szeretetvendégségre került sor, amelyre a csoport tagjai és néhány asszonytestvér a gyülekezetből sütöttek-főztek.

Mindannyian sok élménnyel gazdagodva, egymástól, egymásról, önmagunkról,  és Isten elfogadó, kegyelmes szeretetéről is sok újat megtanulva zárhattuk az együttlétet és térhettünk haza.

Kalocsai Alexandra. Komárom Egyházmegyei Diakónai Lelkész.

Kövessen minket: