Személyes és bensőséges légkörben zajlott 2012 november 18-án a vasárnapi istentisztelet  Dunamocson, a marcelházi Keskeny út ifjúsági diakóniai csoport szolgálatával. Sokadik szolgálatuk ez, voltak már Nemesócsán, Nagymegyeren, Nagysallóban, Komáromban, Kisújfalun, Apácaszakállason, Vágfüzesen, és számtalan civil szerveződésű rendezvényen, hogy hitükről bizonyságot tegyenek.

Az igehirdetés szolgálatát Rácz Jolán végezte, „Jól tettétek, hogy közösséget vállaltatok velem nyomorúságomban” (Fil 4,14.) alapján. Sokféle nyomorúság van. Van olyan, ami mindenkit érint, ilyen a háború, természeti csapás, van olyan, amely csak némelyeket. Nyomorúságban tarthat valakit fizikai fájdalom, testi vagy lelki betegség, korlátok, akadályok, Pálnál itt most a börtön. De nyomorúság lehet egy szükség, valaminek elvesztése, tartós hiánya, amit lehetetlenség pótolni. Nyomorúság a megvetettség, a félreértettség a kiközösítés, nyomorúság lehet a magány is. „A világban nyomorúságotok lesz, de bízzatok, én legyőztem a világot”

[nggallery id=18]

   A  meghívó gyülekezet lelkésze, Dobai Sándor esperes és családja személyesen ismerik a csoport többségét, ezért a kölcsönös szeretetszolgálat eme minősített alkalma a spontán közösségvállalás példája. A gyülekezet a csoporttal felváltva és közösen vett részt a liturgiában. Versek, énekek, jelenet, pantomim mind azt szolgálta, hogy elcsendesítve szíveinket, a csendben várakozó Jézust bebocsássuk oda. Ő, aki úgy fogad el bennünket, amint vagyunk, méltó, hogy mi is elfogadjuk egymást, másságunkkal együtt, közösséget alkotva Krisztus lábánál. A szolgálatot Balog Anita és Szente Laura versei, Rácz Gedeon énekszáma, majd közös énekek, jelenet Bakulár Péterrel és Pinke Líviával, Kalocsai Alexandra segítségével, játékos keresztyén dalok gazdagították. A nyolc fős csapat a házigazdák asztalától még egy kis időt a vendéglátó lelkészcsalád kíséretében a  Duna partján töltött.  Köszönjük a megtapasztalt szeretetet.

 Rácz Jolán

Kövessen minket: