A Nemzetközi Visegrádi Alap egy nemzetközi szervezet, melyet Pozsonyban alapítottak meg a Visegrádi Négyek (Cseh Köztársaság, Szlovák Köztársaság, Magyarország, Lengyelország) önkormányzatai. A program kezdeményezte a V4 országok közötti partnerségi együttműködések támogatását, a közös értékek, a kultúra, sport, művészet, tudomáy, oktatás, ifjúsági cserék, határon átnyúló együttműködések, és a turizmus területén.

Amennyiben az említett országok között van kiépített partnerségi kapcsolata, vagy határon átnyúló partnerségben rendelkezik együttműködéssel, abban az esetben a javasolt alprogramok pályázat kidolgozására a Kis- és Standard Grant.

Kis Grant: rövid intervallumú pályázatok (maximum 6 hónap futamidő); a kérhető támogatási összeg maximálisan 6,000 EUR lehet.

Standard Grant: közepes intervallumú pályázatok (maximum 12 hónap); a kérhető támogatási összeg alsó határa 6,001 EUR – nál kezdődik.

Támogatásra jogosultak köre

-nonprofit/társadalmi szervezet (egyház, egyházak mellett működő szervezetek is)

-helyi és regionális önkormányzatok

-oktatási intézmények

-vállalatok

-fizikai személyek

______________________________________________________

A pályázatok beadási határideje a Nemzetközi Visegrád Alap irodához:

Kis Grant: Március 1., Június 1., Szeptember 1. és December 1.

Standard Grant: Március 15. és Szeptember 15.

A pályázati programban kidolgozásra kerülhetnek vallási, diakóniai tevékenység köré épülő pályázatok is (pl. tábor megszervezése hátrányos helyzetű gyermekek számára), de a pályázat kidolgozása előtt ajánlott részletesen átolvasni a pályázati feltételeket az Alap weboldalán. Az információk angol nyelven érhetők el és a pályázatot is angolul szükséges feldolgozni.

Info: visegradfund.org

 

Mgr. Fitos András

 

Kövessen minket: